Az Apranax Dolo gélt és filmtablettát mindig a kezelőorvos vagy gyógyszerész által elmondottaknak megfelelően kell alkalmazni!
Ilyen következménye lehet az egyoldalú fizikai igénybevételnek
Aki hosszú távon egyoldalúan terheli izmait – legyen szó akár túlerőltetett sporttevékenységről, akár nehéz fizikai munkáról – az előbb-utóbb mozgásszervi panaszokra számíthat.
Megnézem
Az ülőmunka veszélyes következményei
Tévedés azt hinni, hogy csak az aktív, intenzív fizikai igénybevétel jelent komoly kihívást testünk számára. Súlyos károkat okozhat benne az ülőmunka is!
Megnézem
Gyakori sportsérülések és terápiájuk
Aki sportol, szinte meg sem úszhat élete során egy-egy sportsérülést – bár azok, akik előzőleg mindig gondosan bemelegítenek, végezetül pedig nyújtanak, jelentősen csökkenthetik ennek veszélyét.
Megnézem
Fájós nyak: okok, terápia, tanácsok
„Fáj a nyakam!” – valószínűleg mindannyiunk szájából elhangzott már ez a mondat. Mégsem biztos, hogy az érintettek pontosan ugyanazt élték át, hiszen szinte ahány nyakfájás, annyiféle!
Megnézem
Fájós váll: okok, terápia, tanácsok
A vállban testünk egyik legmozgékonyabb ízülete található, amely a hozzá kapcsolódó karoknak jelentős mozgásteret biztosít. Ugyanakkor viszont sérülésekre is hajlamos.
Megnézem
Fájós hát: okok, terápia, tanácsok
A hátfájás olyan panasz, amellyel szinte mindenki találkozik élete során. Nem mindegy azonban, hogy átmeneti vagy tartós a fájdalom, és az sem, hogy terhelésre vagy akár pihenéskor is jelentkezik.
Megnézem
Fájós derék: okok, terápia, tanácsok
A derékfájás igazán banális problémának számít, ám ettől még semmivel sem könnyebb elviselni. Miből eredhet?
Megnézem
Fájós térd: okok, terápia, tanácsok
A térd nagy igénybevételnek kitett ízület – minden egyes lépésnél testsúlyunk fele nehezedik rá. Ha testsúlyunk az optimálisnál nagyobb, a térd terhelése is megnő, és még hamarabb következhet be az egyik leggyakoribb térdprobléma: a kopás.
Megnézem
Miért kell mielőbb kezelni a fájdalmas, gyulladásos állapotokat?
Érdemes-e tűrni az izomgörcsökkel, az ízületi kopással, gyulladással járó kínokat – és meddig? Mi történhet, ha megpróbálunk tudomást sem venni róluk? Fontos kérdésekről van szó, amelyeket azonban hajlamosak lehetünk elhárítani.
Megnézem
Életmódtanácsok mozgásszervi panaszokkal élőknek
Mint bármely más egészségügyi probléma, úgy mozgásszervi panaszok ellen is a megelőzés a legjobb fegyver. Ám akkor sincs veszve minden, ha már kialakult valamiféle izom- vagy ízületi probléma.
Megnézem